17 MAI OG ALT DET DER

 

Så var dagen her, 17 Mai. Egentlig, så er jeg ikke super stor fan av høytider sånn generelt, jeg pleier som regel å være alene og det er det jeg forbinder høytider og helligdager med; ensomhet. De siste årene har jo vært en eneste stor berg og dalbane, jeg har mistet mange venner, ensomheten har vært altoppslukende og i tillegg så snudde jeg ryggen til et samfunn, et miljø og flesteparten av de vennene jeg hadde da jeg bestemte meg for å virkelig omfavne rusfriheten. Det har vært skikkelig tøft, det er fortsatt tøft. Men, jeg har heldigvis mange flotte mennesker rundt meg nå, mennesker som bryr seg og som ikke bare detter innom på besøk kun fordi de vil ha hjelp til å skaffe rus, trenger noen å ruse seg meg eller som bare kommer for å utnytte meg; sånn er det ikke lenger, og det er veldig godt. Jeg er heldig, det vet jeg. 

Jeg og kjæresten skulle egentlig feire i Oslo idag sammen med familie, men så endte det opp med at vi skulle være hjemme likevel. Så i går endte vi opp med å måtte handle inn mat til idag, og reise Hamar rundt for å skaffe jordbær. Eller det var å overdrive, men vi ble møtt på Coop Mega med et skilt som sa "Beklager vi er tomme for jordbær." Heldigvis hadde de masse flotte jordbær på kiwi, så vi fikk grabba med oss et par kurver. 

Idag var planen at vi skulle opp halv åtte, men vi endte opp med å sove til klokka ni istedenfor. Så satt vi i pysj i sofaen og så på feiringen på TVen. Store folkemengder i sentrum, skrikende barn, bunader så langt øye kan se, full russ, korps, taler, wienerpølser og hesteskokasting, nei takk. Både jeg og Lykke synes det er angstfullt nok å ta en full buss hjem fra sentrum i rushtiden, så vi ville heller kose oss hjemme uten stress og mas. Vi sminket oss, tok litt bilder og la ut obligatoriske instagrambilder,  "Gratulerer med dagen."

 Vi skulle ha Pavlova idag, så vi smekket i sammen Toro posen og begynte å vispe, nå skulle det bli marengs. Eller ikke. Stavmikseren ville ikke vispe,den ble så varm at vi til slutt ikke turte å bruke den mer. Vi endte opp på døra til naboen, med halen mellom bena, for å låne en mikser. Det fikk vi heldigvis og alt ordnet seg. Så spiste vi en deilig middag, rundstykker, sånne frossne, ordentlige og litt dyre fra Hatting, røkelaks, røkt ørret, spekeskinke, eggerøre og potetsalat. Det var skikkelig godt, og vi spiste masse mat mens vi endelig fikk sett Beauty and the beast filmen.Så det ble tid for å pynte Pavlovaen og piske krem, jeg skjærte jordbær og kiwi og Lykke skulle piske krem. Hun pisket og pisket, pisket litt mer og enda litt til. "Er ikke rart dette ikke blir krem, dette er jo matfløte." Jeg holdt på å slå meg selv av irritasjon. I går hadde jeg jo ikke sovet et plukk, så jeg hadde da svima meg igjennom butikken og klart å plukke med meg matfløte istedenfor kremfløte. Jeg slang meg på telefonen til Shell som ligger femten minutters gange unna, og joda de hadde kremfløte. Så da ble det jaggu en tur ut også, men faen heller, man må jo ha kremfløte på Pavlova liksom. Det gikk bra da, og Pavlovaen ble kjempegod. 

 Nå sitter vi i hver vår sofa og skriver. Jeg smiler litt, fordi jeg har ikke feiret 17 Mai siden typ 2013, så jeg er ganske fornøyd med hvordan dagen har vært. Med masse god mat, kake og ikke minst godt selskap. Det er litt godt, det å være voksen og kunne lage seg sine egne minner og egne tradisjoner. Familien min bor ganske langt unna, sør i Sverige, og det er ikke alltid like enkelt økonomisk og komme seg dit for meg, og faren min døde jo i fjor, så jeg synes det er å flott at jeg har kjæresten min; og at med kjæresten min så fikk jeg også en flott "svigermor", et par søte besteforeldre, to hunder og en katt på kjøpet og enda litt til. Så ja, idag er en dag jeg faktisk føler meg ganske heldig da jeg tenker på hvor mange mennesker jeg har rundt meg. Resten av kvelden skal jeg kose med sammen med kjæresten, før hverdagen og virkeligheten er tilbake i morgen. #17mai #kake #glede #lykke #kjærlighet #littlethingsinlife #psykiskhelse #rus

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Malin-Elea

Malin-Elea

23, Hamar

Jeg skriver åpent og ærlig om livet mitt med psykiske lidelser, og som rusavhengig i tilfriskning.

Kategorier

Arkiv

hits